Marius blir aldri feil

Noen ganger lar jeg meg påvirke av hva andre strikker. Da jeg hadde sett nok Marius-votter på nett, og hørt av flere at det var så fin fasong på dem, måtte jeg prøve selv også. Garn: Fritidsgarn fra Sandnes, 100 gr. bunnfarge og 50 gr. av hver av mønsterfargene. 
Pinner: 6,0mm 
Oppskriften ligger gratis her
Fargevalget ble bestemt ut fra hva jeg hadde i heimen; hadde to hele nøster av den koksgrå og noen små rester av de to mønsterfargene. Vips! Så ble det votter. De ble mørke, men jeg likte denne nøytrale kombinasjonen av "farger". 

Oppskriften er veldig enkel og grei. Dette var ei flott oppskrift for nybegynnere også! Plusspoeng til Sandnes!

Neste gang tror jeg at jeg vil bytte til et halvt nummer mindre pinner etter mønsteret. Hadde tenkt å ha disse selv, men de ble for store på det ensfargede feltet. Tør ikke tove dem igjen, for da kan de bli for trange i mønsterdelen. Men det finnes mange med større hender enn meg, så de blir garantert brukt, en gang, av en eller annen som fryser på hendene. 


*****

Ta vare på hverandre! 

Stor klem fra meg :)

Kommentarer

 1. Disse mariusvottene må sies å være superpopulære, spesielt på instagram er det fullt av marius. Der har Sandnes virkelig truffet godt hos de norske strikkerne ;)
  De ble fine i gråtoner :)

  SvarSlett
 2. Fine Mariusvotter! Jeg har også strikket slike votter og liker mønster og fasong veldig godt.

  SvarSlett
 3. De ble flotte i grått! Alltid spennende med størrelsen på tovating, men det hørtes ut som en god ide å ha litt færre masker på den ensfargete delen, ja.

  SvarSlett
 4. Fine! Jeg har strikka mange par, men har ingen selv. Jeg strikker mine i Vamsegarn fra Rauma. Synes det gir mykere votter enn Fritidsgarn, men det kan sikkert ha noe med tovinga å gjøre også. Håper votte-sesongen er på hell. Det sludder i øyeblikket, men nå har jeg gått over til å strikke pulsvarmere.

  God torsdagskveld fra Ingunn

  SvarSlett
 5. Veldig flotte :) Ser det er mange som strikkar slike, men eg har ikkje prøvd enno. God helg.

  SvarSlett
 6. Veldig fine votter. Flott fasong.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg