Babyteppe igjen- denne gangen med en enkel oppskrift

Tepper, tepper, tepper! Blir vi aldri lei? Jo, egentlig gjør vi vel det innimellom, både Frøken Snupp og jeg. Men så tenker vi på det utømmelige behovet på Rikshospitalet, og da er motivasjonen der igjen. Dette er strikk som virkelig gjør nytte, og ved å bytte på med flere strikketøy samtidig, blir det ikke kjedelig heller!
Nå er dette teppet ferdig: 
Størrelse: ca. 80 x 80 cm
Garn: Drops Baby merino, i fargene lavendel nr. 25 og isblå nr. 11. Det gikk med ca. 7 nøster (4 lavendel, 3 isblå) til dette teppet. 
Pinner nr. 4,0 mm. 
Denne gangen heklet jeg en liten vifte-kant rundt også.

*****
Hvis du har lyst til å strikke et slikt teppe, så trenger du egentlig ingen oppskrift, men du får en "grov-oppskrift" allikevel: 

*Du må beregne 4 nøster til bunnfargen og 3 nøster til kontrastfargen (stripene). 

*Du starter i det ene hjørnet med 3 masker. Så øker du en maske i begynnelsen av hver pinne etter det, til du har brukt opp 3 nøster garn. (Hvis du strikker striper av ulik bredde, kan det være litt vanskelig å se akkurat når tre nøster er oppbrukt. Vei gjerne arbeidet ca. halvveis å se om du har brukt rundt 150 gram garn. ) 

*Nå er du på midten av teppet og begynner å felle en maske i begynnelsen av hver pinne til du igjen er nede i tre masker. 

Tips 1: for at kantene dine skal bli penest mulig, øker og feller du innenfor de to ytterste maskene på pinnen. 

Tips 2: Drops Baby merino er et veldig mykt og glatt garn. Derfor anbefaler jeg på det sterkeste at du bytter tråd i kantene og ikke midt inni arbeidet. Da fester du trådene i kanten, hekler en omg. med fastmasker (+ evt. litt mer) rundt hele teppet. Da får du et penere teppe, og det er mindre sjanse for at det skal gå opp noen tråder når teppet vaskes. 

* Når du har strikket ferdig teppet, har du brukt opp ca. 6 nøster. (3 av hver farge) Det siste nøstet bruker du til heklekanten rundt. 
Lykke til!

*****
Stor klem fra meg! 

Kommentarer

  1. Teppet ble ekstra fint med hekla-kant rundt! God innsats fra dere begge! Veldig greit med et håndarbeid som går av seg selv og kan legges bort og tas fram uten mye tankevirksomhet. For vi kan jo ikke sitte med hendene i fanget og bare se tv eller prate, kan vi vel?

    God fredag fra Ingunn

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg