Telemarks-kofte

Det er egentlig merkelig. Nå har jeg strikket i mange, mange år, og jeg har klart helt fram til nå å unngå å strikke ei kofte med isydde ermer...... Godt gjort, synes jeg! 
Men nå har jeg altså gjort det. Det er alltid en første gang for noe! Størrelse: XL
Oppskriften hentet fra Heftet Sandnes Klassikere.
Garn: Gjestal Vestlandsgarn, 950 gram hvit og ca. 350 gram mellomgrå. 
Pinner: 2,5 og 3,0mm
NB! Jeg må bare få si at stolpen er ikke skjev nederst, det er jakka som henger litt skjeft. Hadde ikke mønsteret stemt, hadde jeg vært oppriktig misfornøyd med den jobben jeg har gjort!
Den eneste endringen jeg har gjort, er at jeg har strikket vrangborder på ermene og på bolen. Det var et ønske fra mottakeren.

Jeg synes kofta ble elegant i hvitt, men jeg har lovt meg selv å aldri strikke hvit kofte igjen. Hvis jeg skulle glemme det, håper jeg noen kan minne meg på det! Grunnen er, at den minste lille feil blir veldig synlig på hvitt. 
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har tatt opp masker jeg har strikket eller sting jeg har sydd, fordi jeg ikke ble fornøyd. Sånt tar tid, men jeg kunne levere fra meg et arbeid jeg kan stå inne for. Noen kaller det pirk, jeg kaller det å være nøye og å ha selvrespekt nok til å gjøre så godt jeg kan, og ikke kalle slurv for "skjønnhetsfeil".  Det er bedre å rekke opp noe en ikke blir fornøyd med, enn å angre på det etterpå :) 

*******************
Ha det fint! 

Stor klem :)

Kommentarer

 1. Den var fabelaktig flott, god uke til deg fra Beth

  SvarSlett
 2. Denne må du være fornøyd med. Et fint utført arbeid! I særklasse vil jeg si, og jeg er så enig med deg. Vi må bestrebe oss på å gjøre så godt vi kan og ikke gi oss før vi er fornøyde. Et stort arbeid er vel i havn. Gratulerer!

  Håper du koser deg med noe enkelt nå i kveld!

  Klem fra Ingunn  SvarSlett
 3. Kjempefin kofte, flott mønster :)

  SvarSlett
 4. Det var ei nydeleg kofte i eit flott mønster :)

  SvarSlett
 5. Det var en vakker kofte og nydelig i hvitt:-)

  SvarSlett
 6. Virkelig flott !!
  Og du har bestått oppgaven med glans !
  Jeg er og i gang med min første kofte ..men starter med rundt bærestykke ...turte ikke satse på isydde armer . .
  Ha en fin dag !
  Anne

  SvarSlett
 7. Denne ble fantastisk flott. En jakke som varer i mange år. Godt jobbet :-)

  SvarSlett
 8. Veldig fin kofte og flott i hvitt.

  SvarSlett
 9. For et flott arbeide og en helt nydelig kofte!

  SvarSlett
 10. Kjempeflott Telemarkskoften. En fin klassikere og veldig god med hvitt :-)) Det er rett, om vi ser en feil vi ikke kan leve med det. Min riktig fin isydde ermer jeg hadde med siste kofte også - jeg ble overrasket over hvor godt det gikk, jeg hadde fuktet med strykejern sy før og det
  var veldig godt resultatet. Glede :-))
  I dag vi har solen - i morgen regn, men jeg reiser :-)
  Klem fra Viola

  SvarSlett
 11. Så vakker kofte du har strikket, Guri. Og med din nøyaktighet ble jo isydde ermer helt perfekt. Du er flink. Ønsker deg en god vårhelg!

  SvarSlett
 12. Nydelig kofte! Og enig i at man skal gjøre det ordentlig, ikke noe kjekt å gi fra seg et plagg man ikke er fornøyd med. Ser ut som du klarte det helt fint å sette i ermene. Det er jo egentlig ikke så vanskelig, bare litt skummelt når man setter saksen i arbeidet.

  God søndag!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg