tirsdag 28. februar 2017

Lommevenner

Hei! Ja, så var jeg plutselig tilbake :) 
Det er ei gruppe på Facebook som heter "Lommevenn" . 
Lommevenner er små bamser som skal deles ut til barn som blir behandlet av ambulansetjenesten. Et fantastisk initiativ, som jeg veldig gjerne støtter. 


De skal være små, og de er ca. 14 cm høye. 
Et supert prosjekt hvis du har restegarn liggende. Det er ikke mange gram som går med til en slik bamse! 
Jeg har brukt rester av Gjestal Vestlandsgarn og strikket på pinner 3,0 mm. 


Jeg synes det er vanskelig å brodere på ansikter, men jeg synes det går litt bedre for hvert forsøk. Det første forsøket, den mørke grå til høyre i bildet, ligner vel mer på en katt en en bamse. Til den har jeg brukt Drops Baby Merino. Fant ut at jeg synes det er letter å strikke og brodere ansikter i litt tykker ullgarn. 
Alle de små, ligger nå i og venter på at de skal få flere venner med i posen som skal av gårde å trøste noen små, syke som trenger en liten oppmuntring. 

Flere opplysninger om prosjektet, finner du på ovennevnte Facebook-side. Der står det blant annet oppskrift og regler, samt adresser til de kontaktpersonene som videreformidler bamsene til helseforetakene. 

O-ooooo-O
Ta vare på hverandre! 
Stor klem!

5 kommentarer:

 1. Åhhh, de er bare SÅ søde. Jeg så dem på en anden blog og skulle gøre forsøget. Giver dig ret. Det kræver lidt øvelse, at få de rette udtryk frem i de små fyre. Læste et sted, at det ikke er alle steder de vil dele dem ud, hvilket er synd, da de kan trøste en lille pige eller dreng. De er bre super fine, dine lommevenner.
  Go aften til dig

  SvarSlett
 2. Kjempesøte! Synes du fikk til ansiktene fint.

  SvarSlett
 3. Fine og gode lommevenner :)

  SvarSlett
 4. Veldig bra tiltak. mange redde små kan mykne ved å få en sånn.
  Klemz

  SvarSlett
 5. Der dukka de opp igjen! Jeg har strikka fem, og nå gir jeg meg og strikker heller flere ved behov. Helselaget her har gitt små kjøpebamser til ambulansen og det har vært populært. Her er det 11 mil til nærmeste sykehus.....

  Fortsatt god søndag fra Ingunn

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!