Genser til sønnen i huset - eller?

Det utrolige skjedde, som vel har skjedd kun én gang før på snart 23 år: sønnen vår spurte om jeg ikke kunne strikke genser til ham! 
Når slike unntakstilstander oppstår, trer mamma selvfølgelig støttene til så for hun kan. 

Valget av genser var ikke lett. Han vurderte kofte eller ikke. Mariusgenser eller ikke. Rundfelling eller isydde ermer. Rundfelling var kanskje bare for jenter? 
Det skal ikke være lett, men endelig fikk han bestemt seg. 
Det skulle være "ekte" Lothepusgenser. Alle som ser på "Fjorden cowboys" på NRK1 vet hva jeg snakker om. Lothepus har mønster nederst på ermene og på bolen på sin genser. Det står ikke oppgitt på oppskriften fra Dale, så der måtte kuleramma fram for å få mønsteret til å gå opp i maskeantallet. Det var selvfølgelig ikke noe problem. 

Fargene skulle være de samme som Lothepus har i TV-serien; naturhvit og gråtoner. 
Resultatet ble slik: Størrelse: Large
Garn: Drops Karisma 
Pinner: 2,5 og 3,0mm
Garn og pinne-kombinasjonen min passet perfekt i forhold til strikkefastheten som var oppgitt i oppskriften hvor det skulle strikkes i Dale alpakka. Grei erfaring til senere. 
Men: det gikk med mer Karisma, enn hva det sto at det skulle være av alpakka-garnet. Så heldigvis at jeg alltid kjøper en del mer garn enn jeg tror at jeg vil få bruk for! 

Så langt var alt bra. Helt til han skulle prøve den. 
Krise! Det viste seg at den var alt for kort på ermene. 
Ikke fatter jeg hva som har skjedd. Jeg målte armene på gutten og ermene på genseren, opptil flere ganger. Allikevel er og blir de for korte. Overvidden på genseren passer i forhold til guttens mål og oppskriftens mål, så der blir det ikke "stjålet" noe av ermelengden heller. Så hva skjer? 

Enden på visa er at jeg prøver å få solgt den. Den passer helt sikkert til en gutt med litt kortere armer enn vår sønn. 
Hvis ingen vil ha den, blir det ny genser på meg. Den er litt stor til meg, og litt for lang på ermene, men ellers grei. Og det er ikke flust av gensere i mitt skap, så der er den velkommen. 

************
Ha det bar så lenge da, folkens! 
Jeg tar på meg kremmer-skoa, 
og sender dere en stor klem på veien!

Kommentarer

 1. Ejjj hvor er den trøje flot. Kæmpe stykke arbejde, må det have været på så små pinde. God weekend

  SvarSlett
 2. Så kjekt at noen i familien spør om noe! Men dumt at ermene ble for korte. Blir sikkert fin til deg også! Genser nummer to går vanligvis kjappere. Lykke til og god helg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Kjempe flott genser og så synd den ble for kort! Om den passer ellers, kan du jo vurdere å forlenge ermene i stedet for å strikke en helt ny? Ta opp ribben, strikk litt lenger erme og lag ny ribb - der blir ikke synlig at du nå har strikket motsatt vei. Jeg har gjort det samme med en genserbol en gang 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Vurderte å strikke på, Marina, men ermene var såpass smale nederst at da måtte jeg ta opp veldig mye. Var redd fasongen på ermene ville blitt rar :( Men jeg har gjort det på gensere før, meg godt hell :)

   Slett
 4. Det var ein nydeleg gensar :) Og kjekt når dei unge vil ha strikkaplagg. God helg.

  SvarSlett
 5. Flott genser! Tripper den blir solgt, "alle" vil visst ha Lothepus-plagg for tiden.

  Hvis du kutter av ermene helt oppe og strikker dem på nytt nedover burde det gå bra. Enklere enn å strikke en helt ny genser.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg