"Alt for Norge"


Tenk at jeg har vært så heldig å komme over dette : 
Et historisk bilde av våre tre fantastiske konger; Haakon 7, Olav 5 og Harald 5, alle med valgspråket "Alt for Norge" . Og tenk, at i 2017 feirer Harald 5 sin 80-års dag. Bursdagen feires i disse dager, så mine gratulasjoner går herved til ham og Dronning som også fyller 80 år i år. 

Det følger oppskrifter på votter med monogrammene til alle tre, og de er å finne i dette heftet:  


Jeg antar at det kom ut en gang på 1990-tallet, etter stilen å dømme. Det inneholder masse forskjellig til voksne og barn. 


Her er det oppskrift på genser og ryggsekk i samme mønster. Jeg husker at det var moderne med slike sekker rundt OL på Lillehammer i 1994. Det blir nok ikke sekk på meg, men genseren synes jeg er ganske fin. 
Denne genseren synes jeg er finere: 


Med noen forandringer på lengde og bredder her, kan denne genseren blir mer aktuell for dagen i dag. 

Jeg har ikke arvet dette heftet, men kjøpt det for den nette sum av 10,- kroner på en bruktbutikk. Det er så moro å kikke i bruktbutikker! Og jeg har veldig sansen for at ting som en ikke trenger mer, kan bli til glede for andre. Selv leverer jeg mye til bruktbutikkene her jeg bor, og jeg finner også spennende ting å ta med meg hjem.

Her om dagen var jeg og besøkte datteren vår som studerer ved Universitetet på Ås. Hun har snakket så mye om bruktbutikken der, så selvfølgelig måtte vi se innom en tur. 
Nesene våre lukter seg raskt fram til bokavdelingen, og der fant Frøken Snupp denne perlen av en bok. Den er utgitt av Familien i sin tid, og da kostet den 139,- kroner. Så hipp hurra for bruktbutikker, sier jeg!

Ha det bra folkens!
Kommentarer

 1. Tillykke med dit flotte genbrugs-fund. Det er bare så skønt at gå på jagt efter gamle ting og det du her har fundet, må kunne kaldes genbrugs-guld af 1. klasse.
  Natlig hilsen herfra

  SvarSlett
 2. Jeg liker klassisk strikkearbeider. Gratulere til herlige strikkeboken...
  fantastiske genser og veldig fint votter med kongemonogram. Spennende hva du strikker... kanskje... Hilsen hjertelig fra meg.

  SvarSlett
 3. Kjekt med bruktfunn, og spesielt når ein finn ein slik skatt :)

  SvarSlett
 4. Litt av et kupp! Mener jeg har sett dette heftet. Må kanskje leite litt.....
  Liker så godt vidden på genserne fra den tida. Det er noe annet enn de "pølseskinna" som det er oppskrift på nå til dags.

  God lørdagskveld! Her er det fyr i ovnen og regn utendørs, og bundingen er selvsagt ikke langt unna.

  Klem

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg