Setesdalsgenser til sønnen i huset

Jeg har sansen for gamle klassiske mønster, og det har barna mine også. Tidligere har jeg strikket både kofte og genser til Frøken Snupp, og kofte til meg selv i setesdals-mønster. 
Nå var det Arne-Magnus` tur. Først strikket jeg Lotepus-genser til ham, som dessverre ble for kort på både ermene og bolen. Så da jeg skulle strikke en ny genser til ham, valgte han seg setesdals-genseren med isydde ermer. Jeg har strikket den i Drops Karisma på pinne 2,5 og 3,0 mm. Grunnen til at jeg strikker på såpass tynne pinner er at jeg strikker litt løst. 
Mønsteret jeg har tatt utgangspunkt i er et koftemønster i et hefte fra SandnesGarn: Klassikere tema voksne 2011. 
Altså et gammelt hefte. 
Siden det bare var koftemønster til herre der, gjorde jeg det om til genser. 
Gutten er lang og slank, så jeg strikket størrelse L men med lengde på bolen og ermene som er lenger enn størrelse XL. (Ermene er hele 60 cm lange!)Jeg velger alltid å strikke sammen delene på skuldrene, fordi jeg får til det penere enn når jeg syr. Det er veldig enkelt. Du kan lese mer om hvordan det gjøres her
Hvis du er i tvil om hvordan du skal montere genser, finner du en enkel "oppskrift" herJeg fellet av til halsen som det sto i oppskriften, og vi synes vel begge at den ble litt trang. Men vi satser på at den "går seg til " etter litt bruk. 


Det tok litt tid å strikke en så stor genser, men endelig er den ferdig. Og Arne-Magnus var godt fornøyd med resultatet. Og som dere ser, er den perfekt til et norsk sommer-antrekk! Håper allikevel at været i sommer vil tillate at han kan kaste genseren innimellom.....

Ha det fint alle sammen!
Klem 

Kommentarer

 1. For en kjekk sønn du har! Og i den klassiske genseren ble han riktig så staselig. Isydde ermer er absolutt det fineste til karer. Et godt valg! Får håpe genseren får hvile til høsten. Her har jeg vært av og på med ulljakke i hele dag. Ja, det er mye arbeid å strikke en så stor genser, men vel verdt innsatsen når resultatet blir så bra.

  Riktig god sommer fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Fantastisk flott gensar på ein fin modell :)

  SvarSlett
 3. Super flot trøje til den friske unge mand. Go weekend

  SvarSlett
 4. Arne Magnus er fantastisk i denne flotte genseren. Deilig du gjorde det.
  En stor strikkearbeid og glede å se. Tusen takk for Link og oppskriftene.
  Jeg har i gang ermer for genser og ... må sy... jeg har ikke god praksis.
  Jeg foretrekker å strikke raglan. Men øvelse gjør mester :-)))
  Hilsen til deg. God uke. God sommer. Klem fra Viola

  SvarSlett
 5. ÅÅ, veldig fin! Nå har jeg strikket til twinsen, men har spurt eldstemann om han har lyst på en også! Klassikere er best! Ha en fortsatt flott helg og hils den flotte sønnen!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg