fredag 10. september 2010

Farging med rogn, del 2

Fargen på den forrige fargingen med rogn ble jeg veldig fornøyd med. Siden det var såpass mye fargebad igjen, tok jeg oppi en ny porsjon alun og farget 100 gram til med garn .
Jeg trodde dette garnet ville bli mye lysere, og litt lysere har det nok blitt. Men ikke på langt nær slik jeg trodde det kunne bli. 
På bildene her er det nesten ikke mulig å se forskjell på dem. Bildene er tatt på samme tidspunkt på dagen og begge fargene er nettopp skylla, det vil si, de er fortsatt våte. 

Dette synes jeg er en av de bedre fargingene av gult vi har hatt .
Jeg har lest en del om farging før jeg starta opp, og jeg har ikke funnet ett sted hvor det har vært nevnt farging med Rogn . Så det  bekrefter bare det jeg har erfart så langt ; på finnes nesten like mange varianter og " oppskrifter "som det er folk som farger ;)

2 kommentarer:

  1. Det ser veldig likt ut ja ;0)Tror det bare er å prøve det meste som gror opp av bakken he he. Jeg tømte ut alt som var i kjelen etter farging !!!! Men nå ser jeg jo at man kan prøve en gang til med mere garn ;0))) Du er til stor inspirasjon for meg Guri så bare fortsett, dette er spennende. Ha en flott helg :0)

    SvarSlett
  2. Jeg lurer på hvor du kjøper alun????? Og termometer? Og garn? Og et litet tips vedr. festing av garn mens du strikker:dddd Ny og gammel tråd surres en gang rundt strikketråden når du strikker, mellom hver maske,- sånn ca 5 cm. Kaffe Fasset gjorde det, og han strikket med enormt mange forskjellige farger pr pinne:DDDDD klemz

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!