Farging med rogn

For to dager siden gikk Johanne og jeg oss en fin tur og plukket en bærepose med blader fra rognetre. De hadde så smått begynt å visne litt, så jeg var veldig spent på om de ville gi noe særlig farge. Det er jo tross alt september allerede.
Derfor kokte vi ut fargesuppa  lenger enn vi pleier, rundt 5 timer denne gangen, og vannmengden ble redusert fra 10 til 5 liter. Jeg silte fargebadet og tilsatte 25 gram alun og 100 gram garn (Ask Hifa totråds kamgarn). Det fikk stå og trekke en drøy time på rundt 80 grader. Jeg lot garnet kjøle seg ned i fargebadet over natta, og skylte det i rent vann nå i dag. Garnet er fremdeles vått, og det vil bli litt lysere når det tørker, men jeg synes allikevel det er en fin farge *stort smil*
Fordi vi ikke blanda ut fargebadet denne gangen, prøver jeg meg på å farge to ganger i samme bad. Regner med at de neste hespene blir mye lysere.... det blir spennende å se...de ligger i kjelen nå  *smil*

Jeg må bare si det; plantefarging gir ro i både kropp og sjel. Det må ta den tiden det tar, og det er bare å være tålmodig og la roen senke seg. Og fargene jeg får er samstemte og harmoniske....
Det minner meg om hva sløydlæreren min på lærerhøyskolen alltid presiserte; "man må skynde seg langsomt" ...... og han hadde så rett!

Kommentarer

 1. Fargen ble rolig og fin. Den minner litt om den fargen jeg selv fikk da jeg brukte lav. Det er utrolig deilig å farge garnet selv, som du sier gir det en ro i kropp og sjel. Det var du som inspirerte meg til å begynne - bare så du vet det:))

  SvarSlett
 2. Det ser jo morsomt ut, men jeg tror ikke min tålmodighet strekker til! Lykke til :-)

  SvarSlett
 3. Så flott farge , passer til mitt tefarga garn ;0)))) Jeg skal prøve litt forskjellig tenker jeg. Tørker du de plantene/bladene du plukker eller kan man bare ha de oppi som de er ?

  SvarSlett
 4. Nydelig farge på garnet. Det er helt sikkert artig å farge med planter. Selv farger jeg med fargepulver.

  SvarSlett
 5. Når jeg så overskriften på innlegget og klikket meg inn, hadde jeg FISKEROGN i tankene og var VELDIG spent på hva i all verden det var du nå hadde prøvd ut....hehehe. Fra Nord Norge vettu ;)
  Men veldig flott farge ble det da!
  Ha ei flott helg :)
  Klem

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg