lørdag 17. september 2011

Farging med kochenillelus igjen

I fjor sommer farget vi et par ganger med kochenillelus, og fikk noen fine farger. Men vi fikk ikke til de ordentlige fine rosa-nyansene som jeg var ute etter. 
Nå har jeg farget med kochenillelus igjen, og nå fulgte jeg framgangsmåten som den trivelige dama på Silkevenen lærte meg når det gjaldt Caesalpinia Sappan
Jeg brukte drøyt 80 gram kochenillelus, og la dem i vann natta over. Da forvandles det hele til en gele-lignede masse. Jeg fylte på ca. 1 liter vann og kokte det opp før det fikk stå å trekke i en time. Så slite jeg av vannet, og tok vare på det i en bøtte. Deretter gjentok jeg prosessen to ganger. Nå hadde jeg i underkant av tre liter sterkt farget vann. 
Parallelt hadde jeg en kjele i farta hvor jeg beiset alt garnet jeg skulle farge. Jeg bruker 20 gram alun per 100 gram garn, og lar det trekke på rundt 95 grader i en time. Her er det viktig at temperaturen holdes over 90 grader.  
Da jeg var ferdig med å beise, hadde jeg jo ferdig temperert vann, så jeg fjernet garnet og hadde oppi fargen. Når det var godt blandet la jeg garnet tilbake. 
Det ble et veldig sterkt farge-bad, og det holdt til over to kilo garn. 
Dette er en "smakebit" av fargene jeg har fått denne gangen:
Her er det både gammel-rosa, klarere rosa og nesten burgunderfarget. Målet var til slutt å få lys rosa, men det vet jeg ikke ennå om jeg har lykkes med. Det henger fortsatt til tørk.....
Og hva synes dere om "magebeltene" til garnet mitt, da? 
Der står det hva slags garn det er, vekt/meter, pinner osv. 
Grunnen til at jeg har laget disse er at jeg har lagt en del garn ut for salg i butikken min HER . Det er ikke mange nøstene av hver naturlig nok, så her gjelder det til mølla !
Nå er det snart søndag, 
så jeg vil ønske dere alle en fin dag!
Klem fra meg :)

10 kommentarer:

 1. Du har jo bare blitt en racer med farging du! Og kan tenke meg du er LITT stolt nå, så fiiine magebelter til garnet!!!! Kommer til å kjøpe garn av deg etterhvert ja;) Hvilken strikkefasthet har det? Jeg har klart garn til deg til pakke, men siden jeg fikk en infeksjon i operasjonssåret mitt denne uka, har ting blitt litt i køen. Men snart kommer det litt i posten din:) Klem

  SvarSlett
 2. Ser skikkelig profft ut jo! Kjempefine farger.

  SvarSlett
 3. Så vakre fargar. Du er såå flink :)

  SvarSlett
 4. Kjempefine farger! Morsomt med egent "mavebelte"
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 5. Magebältet gör att det ser riktigt proffsigt ut :)

  SvarSlett
 6. Sååå herlige farger og det magebeltet var bare helt utrolig dr...fint :O) Du har all grunn til å være både stolt og fornøyd , jeg mangler ord jeg nå ... Gratulerer med herlige magebånd , klem fra Bente :O)))

  SvarSlett
 7. super-flott :D herlige farger !

  SvarSlett
 8. Så proft det ser ut :) morro å farge garn!

  SvarSlett
 9. Nydelig garn du har farget :)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!