tirsdag 31. januar 2012

Nytt skjerf i blondestrikk

Når jeg tegner mønster, bruker jeg rutepapir og blyant. Det fungerer veldig fint, men det gir ikke det mest profesjonelle uttrykket å kopiere en blyanttegning og kalle det et mønster...... Derfor har jeg nå gått til innkjøp av et tegneprogram som heter Knitbird
Etter å ha prøvd og feilet en del, kan jeg nå si at programmet er funksjonelt og ikke minst artig å holde på med. Det første mønsteret jeg har laget, er til et skjerf i blondestrikk. Hadde aldri trodd at jeg skulle lage mønster til den strikketeknikken. Har strikket en del blondestrikk, men har aldri laget mønster før, rett og slett fordi jeg har trodd at det er veldig vanskelig. Og jeg sier ikke at det er lett, men jeg har startet helt på null, og laget et mønster for skjerf. Sjal er fortsatt for viderekomne.......
På dette skjerfet er det den samme mønsterrapporten som gjentas til ønsket lengde. Med andre ord et veldig greit begynner-prosjekt. 
Skjerfet måler ca 35x175 cm og kan brukes både som skjerf og sjal, alt etter eget ønske.
Garn: Embla Hifa 3, plantefarget med blåtre
Pinner: 6,5
Jeg må innrømme at det er veldig tilfredsstillende å ha farget garnet, laget mønster og strikket skjerfet selv. Det mangler bare at jeg lærer meg å spinne garn, og det håper jeg at jeg kan få til en dag det, også :)

Ønsker dere alle en super dag!

Stor klem :)

13 kommentarer:

 1. Jeg iler til med å være den første til å gratulere! Noe så lekkert! Både mønster, farge og utførelse er prima vare. Du har all grunn til å bære dette med stolthet!
  Kan ellers berette om 20 minus her akkurat nå, men skal ut en liten tur og lufte meg.
  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 2. Åhh,det ble skikkelig lekkert, dette kan du virkelig være stolt av! Skulle ønske jeg var så kreativ når jeg strikket. Flinka!

  SvarSlett
 3. Hei!
  Lekkert mønster, og lekker farge.
  Så smart med tegneprogram beregnet på strikkemønster. Må si jeg er dyktig lei ruteark og blyant. Vel det går, men orden i "sysakene" blir det jo ikke.
  Barnegenseren i forige innlegg ble fin. Og modellen din er jo ei søt jente da.
  Ha en fortsatt fin uke.
  Liv

  SvarSlett
 4. Det var eit nydeleg skjerf i ein flott farge.

  SvarSlett
 5. Nydelig skjerf, og det må da virkelig kunne sies å være hjemmelaget. Mangler bare en sau eller to i hagen nå ;-)

  SvarSlett
 6. Så flink du er, sjalet er nydelig:))

  SvarSlett
 7. Så lekkert og nydelig farge !
  Ønsker deg en forsatt fin dag :)

  SvarSlett
 8. Så flink du er, både farger og lager mønster selv. Skjerfet ble virkelig nydelig og fargen er delikat og perfekt for dette skjerfet.

  SvarSlett
 9. Imponert!! Så fint skjerf :)

  SvarSlett
 10. Så gøy å ha et skjerf som du har laget selv så og si helt fra bunnen av. Det ble da også nydelig! Lekker blåfarge!

  SvarSlett
 11. Jeg leste litt fort, og da ble det bondestrikk, men skjønte fort feilen da jeg så det nydelige skjerfet du har strikket. Så morro å lage mønster selv, ha rlyst å prøve meg på det jeg også, så kanskje jeg må skaffe meg det programmet? Hmm, takk for ide:)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!