Kjøpe, kjøpe.....

I helgen har vi vært en snartur i Kristiansand og bare kosa oss. Vakker by, men for meg er det veldig en "sommerby". Været inviterte ikke akkurat til rusleturer i byen, men kjøpesenterne derimot, er de samme uansett vær og årstid. 
På fredag kveld hadde vi ikke noe spesielt å gjøre, så vi tok en tur til IKEA. Det er sjelden jeg er i nærheten av en IKEA-butikk, så da må jeg passe på. Kjøpte masse nyttig; alt fra lamper til servietter og stearinlys. Men det som var aller mest moro var at Frøken Snupp fant masse bomullsstoffer på tilbud: 

Hele 14 meter stoff ble med hjem!! Vi har ikke planer for en brøkdel av det, men Frøken Snupp skal øve seg på å sy, så her ligger mulighetene åpne. Hun har selv valgt de ulike stoffene, så det blir spennende å se hva hun lager. 
På lørdag måtte jeg innom Sørlandssenteret, for det kunne jo hende at det er butikker der som vi ikke har her hjemme på Østlandet. Og det stemte det. Jeg oppdaget Upstairs ; en butikk som kan minne veldig om Søstrene Grene, men som har så mye, mye mere å by på! Bare utvalget av servietter og lys er nok til at jeg hadde lyst til å kjøpe hele butikken!! Skal ikke komme inn på alt hva jeg kjøpte der, men kan nevne at 12 meter blonde var noe av det: 
Da jeg hadde leta litt rundt, for så å spørre en hyggelig dame, fant jeg endelig garnbutikken. Flott butikk med to veldig hyggelige damer bak disken. Der fant jeg denne: 

En slik mappe til rundpinner har jeg ønsket meg lenge, men det har aldri blitt til at jeg har bestilt meg en. Men i butikken sto den på disken og ropte på meg, og da kunne jeg jo ikke la den bli igjen! Det er hele 15 rom i den, så her er det plass i massevis!
Kunne jo ikke gå ut av butikken uten garn heller: 

Som dere ser, fant jeg refleksgarn! Det har jeg vært på utkikk etter lenge, så da jeg endelig fant det, måtte jeg jo passe på :) Ellers er det salg på Drops Strømpegarn for tiden, så noen nøster Fabel og Delight ble med hjem. Jeg har egentlig bestemt meg for at jeg ikke skal kjøpe mere garn til privat bruk på en stund, men hva jeg kan få bruk for til bestillings-strikk kan jeg jo aldri vite...... hm, hm! Dum unnskyldning, men den holder for meg :) Men det blir lenge til neste handletur nå, det er helt sikkert!!
Når jeg ikke kjører bil selv, synes jeg det er veldig avslappende å med et enkelt strikketøy. Så jeg fikk ferdig dette skjerfet på turen: 
Dette er litt mindre enn på oppskriften. Jeg brukte ca. 75 gram garn, kan jeg tenke meg. Synes det er greit med et som ikke er så stort også, som jeg kan bruke inne uten at det blir for varmt. 
*****

Ha det godt alle sammen! 

Stor klem :)

Kommentarer

 1. Herlig tur, tydeligvis! Sånn rundpinnemappe er sikkert lurt!

  SvarSlett
 2. Takk for koselig kommentar:) Det er jo skikkelig kjekt med en ordentlig shoppingtur, selv om man ikke har planer for alt som blir kjøpt. Det er ikke så lenge siden jeg oppdaget at IKEA hadde stoffavdeling - med billig stoff! Hamstret rimelig lerrettstoff sist jeg var innom:) Skjerfet ble fint i den friske oransjefargen!

  SvarSlett
 3. Jo du, det händer sig man löper löpskt inne på butiker ibland men fångsten ser ju spännande ut. Så mycket tyg, hon kan öva i massevis. Den rundstickmappen har jag inte sett förr men det ser himla praktiskt ut. Hos mig är det sån oordning att jag börjat köpa nya i stället för att försöka leta efter dom gamla.. Suck, lite fri hade varit skönt nu.
  Ha en fin söndagskväll :)

  SvarSlett
 4. For ei helg! Du må være superfornøyd! Shopping er kanskje en undervurdert aktivitet? Eller for å si som Karen Marie Ellefsen:" Den som sier at lykke ikke kan kjøpes for penger, har ikke vært i de riktige butikkene". Her venter det mange hyggelige timer med handarbeid. Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 5. Høres ut som det har vært en super helg og du har bare kjøpt sånne smarte ting du :O) Guri er fornuftig ja :O) Spent på hva lillesnupp kommer til å sy , gleder meg til resultatet jeg altså , klem fra Bente :O)

  SvarSlett
 6. Ja det hørtes ut til å være en super tur til akkurat de riktige butikkene. Ellers så beundrer jeg dere som strikker på bestilling, det hadde jeg ikke orket. For mange år siden så strikket jeg modeller til butikkene, men nå blir det bare til gaver og eget bruk!Men jammen er du dyktig som rekker alt!

  SvarSlett
 7. Moro å shoppe litt, en slik rundpinnemappe skulle jeg også gjerne hatt.
  Ha en fin søndagskveld:)

  SvarSlett
 8. Jeg MÅ på Ikea ser jeg, for det blomstrete stoffet er en favoritt her i huset.

  Veldig fint skjerf, likte både fargen og bølgene. Ha ei god uke:-) Hilsen fra Sør.

  SvarSlett
 9. Herlig handling!!! Og flott skjerf:)

  SvarSlett
 10. Det ser ut til at det har vært en vellykket tur på shoppingfronten :) Mye fint du har fått med deg hjem. Og skjerfet ditt ble flott.

  SvarSlett
 11. Herlige Kristiansand, men ja det er en sommerby. MEn da er det helt topp å rusle rundt og stikke innom alle de flotte små butikkene som er som en skattekiste.
  Sørlandssenteret, er det der det er flere dusin med STOOORE butikker? Ble helt lamslått da jeg var innom plassen der en tur i fjor våres. Hadde ikke anledning eller lyst til å tråle store butikksenter, men angrere når jeg ser etuiet til rundpinner. Trenger noe, og har bare sett de runde som ser ut som en boks.
  Unnskyldningen din for å kjøpe "litt" mer garn holder i massevis. Tenk om..., og kjekt å ha... holder også.
  Flotte stoffer dere fikk med dere hjem. Spennende å se hva hun tryller frem av dem.
  Ha en flott ny uke.
  Liv

  SvarSlett
 12. Skal si du har handlet, og masse flotte greier også. Det blomstrete stoffet var herlig, må visst på Ikea en tur jeg også.
  Men at Kr.Sand er bare en sommerby er jeg selvsagt ikke enig i :) bare se hva du har fått ut av en tur her vinterstid.

  SvarSlett
 13. Ja, her var det mye fint på en gang !
  De stoffene er jo kjempefine... sier en som er hekta på stoff :)))
  Ha en fin morgendag, klem.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg