Min erfaring med Troll-garn


Trollgarn er et 2-tråds tykt ullgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Jeg har prøvd det for første gang nå i høst,og nå har jeg strikket et par votter som jeg har tovet; Disse er strikket etter Månetoppen-oppskriften som jeg har omtalt tidligere. Pinner: 6,0 mm
Erfaring: Jeg tovet dem på det korteste 40-graders programmet mitt, og de ble så fine. Akkurat passe tovet og veldig myke og gode. Dette garnet blir om mulig enda finere å tove enn Sandnes Fritidsgarn, som har vært min favoritt i mange år. De blir litt dyrere enn Fritidsgarnet. 
*****
Jeg har tidligere vist dette settet med lue og hals: 

Dette er strikket etter innfalls-metoden. Jeg har fått spørsmål om hvor mange masker jeg hadde på halsen, men det husker jeg dessverre ikke. 
Min erfaring: det grove garnet gir veldig fin effekt og gir et litt røft preg på plaggene. Det eneste jeg har å utsette på garnet, er at det er litt stivt og kan kanskje klø litt på "sarte kropper"
Konklusjonen min er at dette garnet vil jeg helt sikkert bruke til toving en annen gang også :) Det kan virkelig anbefales!
*****

Ha det riktig fint alle sammen!

Stor klem fra meg :)

Kommentarer

 1. Takk for garntips, og for at du rådet meg til å bruke metallpinner på Alpaca Boucle fra Drops. Det fungerer som bare det! Nå har jeg nesten lyst til å strikke meg en genser i dette myke garnet.
  Lykke til på julemessa! (Synes å huske at det skulle være denne helga).

  God natt!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Tusen takk for garntipset :) Jeg har ei hespe liggende - og har ikke helt visst hva jeg skal lage av det. Men her fikk jeg super ide til tova småvotter :)

  Klem, Lene Sofie

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg