Barnehagevotter + lue og sokker

Etter å ha sett i flere blogger, har jeg fått lyst til å prøve barnehagevotter etter denne oppskriften. Som sagt, så gjort, jeg tok fram litt Sandens Smart + pinner nr. 3,0 mm og strikket et par votter i størrelse 1-2 år: 
Det står i oppskriften at den passer til garn som Smart, Ulrika, Peer Gynt og Vestlandsgarn; garn med ca. 100 m pr. 50 gram. 
Dette synes jeg var litt rart, for etter min erfaring er Sandnes Smart betydelig tynnere enn de andre garntypene som er nevnt, og Gjestal Ullrikka mye tykkere enn Vestlandsgarn igjen. . . 
Den beste måten å finne ut av dette på, var å strikke minst ett par til i et annet garn for å se om det var noen forskjell. Jeg valgte å strikke et par i samme størrelse i Gjestal Vestlandsgarn, med samme pinnetykkelse.
Det er  ikke så lett å se forskjellen, uten å legge vottene ved siden av hverandre: 
Liten tvil om at Vestlandsgarnet gir betydelig større (og tykkere) votter. 
Begge disse parene har jeg gitt bort til en liten herlig gutt på 18 måneder, og de blå passet bra, mens de røde var alt for store. Men de passer nok til neste vinter.
Ellers må jeg si at oppskriften var veldig greit forklart og enkel å følge. En flott oppskrift for nybegynnere. Fasongen er sikkert helt super å ha under parkdressen i barnehagen :) 
Det blir nok strikket flere barnehagevotter her hos meg, når jeg nå vet hvordan størrelsene blir med de ulike garnsortene. 
*****
Da jeg først var i gang med å strikke til den vesle god-gutten, ville jeg lage et helt "sett"
Jeg hadde nesten nok Smart igjen etter vottene, så med litt påfyll av en annen farge ble det sokker også. Lua er strikket i dobbelt garn Sandnes Lanett babyull, etter oppskrift fra Strikk til Nøstebarn-boka. Størrelse 2 år passet fint til gutten nå. Dette er ei flott oppskrift som er enkel å følge, og lua får veldig god passform. Ei super høst- og vår-lue :)
Det er veldig moro å strikke små barneklær, og det er en super måte å rydde litt i små rester og enkelt-nøster av garn. 
Jeg har enda flere rester igjen, så ryddingen er ikke ferdig med dette. 
*****
Ha det fint alle sammen!
Stor klem :)

Kommentarer

 1. Dette var midt i blinken for meg. Sigurd er 18 måneder, og jeg fikk veldig lyst til å prøve meg på de vottene. Er akkurat ferdig med en genser til han og er i gang med sokker. Så fint at du skriver om dine erfaringer med forskjellige garnsorter. Takk for link til oppskrift!

  Ønsker deg ei fin høstuke!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. So lovely, you have made a little boy very happy with this great set!

  SvarSlett
 3. Fine og veldig praktiske barnehagevotter. Smart med ribb bare ved håndleddet :)

  SvarSlett
 4. Ja de barnehagevottene er supre! Jeg liker også veldig godt Nøstebarnvottene i rillestrikk, begge disse modellene er favoritter til våre to barnehagesnupper. Og selvsagt tova votter. :)

  Hilsen Ufostrikk

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg