torsdag 13. august 2015

Strikketips - hold kontroll på økningene

Når jeg strikker ermer, kan det være vanskelig å se hvor jeg har økt masker. Grunnen er at jeg tar opp tråden mellom to masker og strikker denne vridd rett, og da blir økningen veldig lite synlig. Det er en metode som jeg regner med at "alle" kjenner til den. Når jeg så skal telle over hvor mange økninger jeg har, bruker jeg en tråd med kontrastfarge. Den trekker jeg med meg oppover; opp og ned i ermet for hver økning. 


Her ser dere at jeg har økt 12 ganger. (det er bare antall økninger dette markerer, ikke hvor mange cm/omganger det er mellom hver økning.)
Dere har kanskje helt andre metoder å holde styr på masker og økninger på, men jeg er glad for at jeg lærte denne metoden. Takk Ida, for at du visste meg dette! Det blir flittig brukt. 
Hvilken metode bruker du?
Jeg tar gjerne imot tips :)

*****
Ha det fint alle sammen! 
Stor klem til dere alle. 

2 kommentarer:

  1. Jeg bruker akkurat samme metode som deg. Har brukt den siden jeg lærte å strikke og synes at det er lett å holde styr på økningene da:-) Min datter er nettopp begynt å strikke i en alder av 28..hehe..og hun startet på en genser. Da fikk hun også sansen for denne metoden.
    Ha en fortreffelig sensommer:-))

    SvarSlett
  2. Sånn gjør jeg også! Ønsker deg er riktig god helg.

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!