Babyluer i lange baner

Når sykehusene melder behov, setter troppene i gang strikkepinnene. 
Denne gangen ble det signalisert behov for luer ved Riksen, og da var det bare å sette i gang. 


Størrelsen er "små" og "mindre". De skal passe til barn som er født til termin eller litt større babyer. Det er fordi de ikke har de aller minste babyene på Rikshospitalet. 
De største luene passer på hodet, som er ca. på størrelse 9-12 måneder.


De er strikket løst, for at de skal være veldig elastiske, og jeg har selvfølgelig brukt bare babyull. Det går med ca. 30 gram garn til en lue, og dette er en ypperlig måte å få brukt opp små garnrester på. Jeg har bare brukt "bittesmå" nøster, og det er morsomt å se hvor langt en liten rest faktisk varer. Det ble tretti luer denne gangen, og posen med små nøster er betydelig redusert. Det er så moro å lage noe nyttig av selv de minste nøstene. Moro er det også, å sette sammen de ulike fargene så luene ikke ser ut som "B-varer" . Nå er de levert, og jeg vet de kommer til nytte. Det er en god følelse. 

Ta vare på hverandre! 
KlemKommentarer

 1. Imponerande kor mykje de har strikka :) Kjekt å veta at dei kjem til nytte og blir sett stor pris på. Ynskjer deg ein fin kveld.

  SvarSlett
 2. Flinke deg som stiller opp med garn og strikkepinner til enhver tid! Det er egentlig fint å tenke på at strikkaluer kan komme til nytte og varme små hoder. Så enig med deg: Restegarnstrikk er toppers! Blir alltid finere enn vi tror.

  God lørdagskveld fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Her var det mange flotte luer! Happy Knitting!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg