Nå smiler livet til oss igjen!

For første gang  vil det bli et helt personlig innlegg fra meg. Liker du det ikke, kan du slutte å lese nå. 
***
Det ble ingen god jul i år. Heller ikke en god start på det nye året. Det er nemlig ikke en selvfølge at livet smiler til oss. 

Sønnen vår, som er 20 år, ble svært alvorlig syk og ble innlagt på sykehus i jula. Kort fortalt var hjertet hans så dårlig at han var helt avhengig av et nytt hjerte for å kunne leve. Etter intense uker og dager, fikk han transplantert nytt hjerte for noen uker siden. Han er fortsatt innlagt på Rikshospitalet, men er nå friskere enn han vel noen gang har vært, takket være en donor. 
Vi er evig takknemlig for at en person ønsket å gi liv til andre, når ens eget liv ikke var mer. En flotter gave kan ingen få, nemlig selve livet. 

Vi har hatt mange, lange og tunge dager på Rikshospitalet, og da var det godt å ha med strikketøyet i veska. Ventetid ble "slått ihjel" ved å strikke, sokker og annet som ikke krevde noe tankevirksomhet.
Mens gutten vår lå på intensivavdelingen, lå han vegg i vegg med de små hjertebarna. Jeg snakket med en sykepleier, og hun fortalte at avdelingen fikk strikka-tepper som de ga til barna. Det var nyttig på sykehuset og en kjærkommen gave som foreldrene fikk med seg hjem. 
Og da var det ingenting å lure på! Jeg begynte å strikke tepper ! 
(Har ikke små barn i huset, så apen får duge. Den er jo søt, da!)

Det er veldig godt å kunne gi noe "tilbake" til sykehuset. 
De små trenger tepper, og da skal de få det! 
Og alle legene og sykepleierne vi har hatt kontakt med, har vært helt fantastiske og tatt veldig godt var på oss som pårørende, også. Og når det har gått så bra med sønnen vår, har mange av dem grått sammen med oss i glede. De er engler alle sammen!
Dette er min måte å vise at jeg setter umåtelig stor pris på alle sammen. 


*************
Ha det godt, alle sammen! 

Ta vare på hverandre!

Kommentarer

 1. For en gladnyhet etter alle påkjenningene! Jeg føler med dere, og vil ønske sønnen og resten av familien alt godt i tida som kommer! Så godt at dere følte dere ivaretatt på sykehuset. Skjønner at du vil strikke tepper. Koselig at de små "hjertebarna" får med et teppe hjem.
  Takk for at du delte!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Jeg sender varm hilsen deg.
  Min norsk er ikke så god til å gi deg ordet...
  ... stor frykt, mye håp, egen hjelp, kraft, lettelse...
  så jeg sender...
  stor klem fra meg.
  Ja, riktig med fantastisk vakre teppe.

  SvarSlett
 3. Dette var sterk lesning! Varme klemmer fra meg!

  SvarSlett
 4. Så flot at du midt i dit livs mareridt har overskud til at tænke på andre.
  Kjempeklem fra Danmark <3

  SvarSlett
 5. Lykke til videre! Vi opplevde noe av det samme for to år sida, men med motsatt fortegn.. Far ble donor da han ikke kunne reddes. Jeg fikk også en trang til å strikke til sjukehuset, ingen som kan si at ikke strikking er terapi! Mvh Henriette

  SvarSlett
 6. Tungt at dere har måttet gå igjennom en slik vanskelig tid. Godt at sønnen din har fått hjelp, og at det ser lysere ut fremover. Fint at strikkingen har kunne hjelpe gjennom denne perioden, strikking er terapi. Teppe fra deg blir en flott gave til en liten en. Ønsker dere alt godt fremover. Klem til deg!

  SvarSlett
 7. Ønsker dere masse lykke til videre ! Klem fra Beth

  SvarSlett
 8. Så mye dere har gått igjennom! Dramatiske og vonde dager. Så godt at det nå er snudd til glede. Alle gode ønsker videre. Det er fint i slike tunge dager å kunne strikke noe som kommer andre til glede. Varm klem fra Marit

  SvarSlett
 9. Sterk lesning, godt at han er på bedringens vei nå. Man får mye tid til å tenke ved en sykeseng, og da er det godt å kunne gjøre noe meningsfylt. De teppene blir nok satt pris på!

  SvarSlett
 10. Godt at det har gått så bra etter ei tung tid
  Påkjenninga for både guten og foreldra må ha vore stor når sånne ting skjer.
  Fint at du fann ro med å strikke så nyttige ting til dei små.
  Også fint at dokke har så positiv erfaring med helsevesenet.

  God kveld frå Anne-Mari

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg