tirsdag 16. juni 2015

Strikk til barne-intensiven på Riksen

Strikking til Riksen er super bil-strikking og restegarn-strikk. Jeg har strikket mange tepper, og det blir ofte igjen små nøster av ulike farger. For en tid tilbake samlet jeg sammen mange rester av babyull og Arwetta Classic i ulike rød-toner (rødt, lilla, oransje, rosa) Siden jeg hadde mye hvit babyull, brukte jeg det som "bunnfarge" og strikket det sammen med de andre fargene. Resultatet ble et tykt, mykt og fargerikt teppe med god størrelse på, passende til de litt større hjertebarna. Strikket på pinne nr. 4,5mm
Størrelse: ca. 70 x 85 cm. 
Ikke det vakreste jeg har strikka, men, men.... det vil uansett varme godt. 
*****
Det er en råd for de enda mindre restene også: jeg har valgt å bruke dem til striper i luer. Da trenger jeg ca. ett nøste av bunnfargen og så strikker jeg striper så lenge garnet rekker. 


Luene er strikket i dobbel tråd på pinner nr. 3,5 mm. 
De er strikket i 3 rett og 2 vrang. De er litt lange, slik at man kan brette dem opp etter behov. Ribbestrikken gjør at de sitter bra på både små og litt større hoder. Da kan forhåpentligvis babyene har nytte av lua si også etter at de kommer hjem fra sykehuset. 

****
Til sist prøvde jeg meg på "baby-booties" med langt skaft og snøring. Det ser ut til å fungere bra, så det blir nok flere sånne. Disse sokkene strikkes nedenfra opp opp, og på tykke pinner er dette rask strikk! 
Nå er alt levert til Rikshospitalet, og jeg må fylle på garnlageret med mer babyull før jeg kan begynne på noe nytt. Det blir en del bilkjøring i sommer, og når jeg er passasjer er det ypperlig å strikke babytepper i riller. Da trenger jeg ikke se på strikketøyet og kan følge med på veien. 

*****

Ha det godt alle sammen! 

Ta vare på hverandre.

Stor klem fra meg.  

5 kommentarer:

 1. Og du står på! Imponerende innsats for de små og deres familier! Så fint det må være å få en slik gave i en sårbar situasjon.

  Lykke til videre!

  God onsdag fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Så fine og gode varme ting du bidrar med til de små. Kjekt å se.
  Klem

  SvarSlett
 3. hvor mange masker legger du opp til på luene, og hvor mange cm før du feller?
  Datteren min fikk en Orange og grønn lue når hun var nyfødt på ahus, men den lot vi ligge igjen på sykehuset:( Vi trodde ikke vi fikk ta den med..

  SvarSlett
  Svar
  1. Du finner oppskriften her: http://tusenideer.no/masker-med-mening-strikk-luer-og-sokker-til-prematurbarn/

   Håper det går bra med datteren din! Klem

   Slett
 4. Så flotte ting du har strikket, til noen som virkelig trenger og fortjener det!

  Ønsker deg en flott strikkesommer!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!