søndag 18. februar 2018

VIGUR- votter

Det er tid for bruk av restegarn, garn som jeg har bare ett eller to nøster av, og ellers mange små nøster. Jeg synes det er mest moro å strikke etter eget hode, men denne gangen prøvde jeg en oppskrift fra boka "Varme hender" av Àgùsta Thòrra Jòhnsdòttir. Vottene heter Vigur. Garn: Gjestal Vestlandsgarn
Pinner: 2,5 og 3,0
Brukte i underkant av to nøster hvit og kanskje et halvt nørste av hver mønsterfarge, grålilla og turkis.

Oppskriften var egentlig i størrelse Liten og til Sandnes Sisu og pinner 2,0 og 2,5 og strikkefasthet 30m=10 cm. 
Da jeg leste oppskriften før jeg skulle begynne, skjønte jeg fort at dette var riv ruskende gæli. Hadde jeg fulgt oppskriften slavisk, hadde jeg fått en liten, tynn tube. Proporsjoner kunne umulig passe til barnevotter heller. 
Jeg strikket derfor med tykkere garn og pinner, med strikkefasthet 24m=10 cm. Da passet størrelsen i omkrets til en liten damevott. Men jeg måtte kutte ned på mønsteret ytterst på votten, for at den ikke skulle bli alt for lang.  


Altså: denne oppskriften hadde trengt en god korrektur før den ble trykket. Men, det er jo lov å tenke sjøl, så vottene ble til slutte helt greie. De passer til meg, men jeg trenger ikke flere par votter, derfor havner legger jeg dem i gavekurven.

Som dere kanskje skjønner, kan jeg ikke anbefale denne oppskriften til dere. Det er mulig det er andre oppskrifter i boka som er bedre gjennomarbeidet, men om jeg gidder å teste flere er litt usikkert. 

Ha det bra folkens!6 kommentarer:

 1. Det er skikkelig irriterende at det ikke er teststrikking på ferdige mønster. En kan da ikke are gå ut fra at alle er like kyndige. Synes det er rett som det er at jeg må "bruke hodet" for å lande et prosjekt med godt resultat. Og vi skal ikke betale for ei vare som ikke er brukbar. Men når det er sagt, så er det nydelige farger på vottene dine, og Vestlandsgarn er fint til votter da det tover litt i bruk og bare blir varmere og varmere.

  God, ny uke til deg, Guri, fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Hej Guri. Du har fået nogle flotte vanter ud af det, trods drilsk mønster/opskrift. Vil dog give Ingunn ret, at det lyder lidt mærkeligt, at det ikke har været testet af og gået igennem, før udgivelse.
  Tusind tak for din hilsen hos mig
  Hav en dejlig dag og uge

  SvarSlett
 3. Det blei fine vottar, og du er flink som ordnar oppskrifta slik du vil ha den.

  SvarSlett
 4. Det er ergerlig når et mønster er sånn. Da er det godt at en har erfaring og kan tilpasse så det blir riktig. Men veldig synd hvis noen nybegynnere prøver seg, da vil de jo helt miste motet og lysten. God uke!

  SvarSlett
 5. Varme hender... nydelig mønster, men selvfølgelig bør de passe... votter.
  Veldig god du har strikket. God helg. Hilsen fra meg.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!